joi, 11 februarie 2010

2 la suta pentru filantropie - Manastirea Ortodoxa Marcus, jud. Covasna

ASOCIATIA DE BINEFACERE "SFANTA IUSTINA"
Cod Fiscal:14152220 Loc. Marcus , jud. Covasna , tel:0267/375624 0267/375.651
Cont BCR -Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001
BCR codul SWIFT (BIC): RNCBROBUCV0 (!ultimul caracter este cifra zero).
mail: email at manastirea-marcus.com


Asociatia de Binefacere "Sfanta Iustina" a fost infiintata in cadrul Sfintei Manastiri Marcus; din jud. Covasna, in scopul adapostirii fetitelor orfane sau abandonate de parintii lor in maternitate.
Casa familiala a inceput a fi construita din anul 2001 de catre Maica Stareta Serafima (37 de ani), maica stareta fiind si presedinta Asociatiei de Binefacere "Sfanta Iustina".
Este prima casa familiala din Romania inaltata pe langa o manastire de maici ortodoxe, care isi propune sa adaposteasca copii nou-nascuti, in timp ce toate celelalte institurii private de protectie a copilului aflat in dificultate adapostesc copii de varste mai mari .
In acest fel, se preiau micutele orfane de la frageda varsta a sfantului botez crestinesc si se asigura in continuare conditii optime de crestere si educatie dupa toate principiile psiho-pedagogice, dar si duhovnicesti, intr-un climat moral sanatos, care sa le fereasca de urmarile nefaste ale abandonului familial si ale influentelor tuturor factorilor nocivi ai societatii noastre moderne.
Astfel se implineste in mod ideal pilda evanghelica a Samarineanului Milostiv, cel care era de neam vrajmas omului cazut pe cale - strain ranit, aflat in mare suferinta ; samarineanul i-a dat primul ajutor, l-a dus la o casa de oaspeti, a platit pentru ingrijirea strainului , a fost aproapele acestuia ; iar Domnul ne invita : " Mergi si fa si tu asemenea ".
Conform indemnul facut de Iisus " Lasati copiii sa vina la Mine " nu s-a tinut seama de nici un criteriu de selectie ( de exemplu : nationalitatea sau religia copiilor abandonati), singura conditie fiind aceea de a fi fetite, avand in vedere natura institutiei care patroneaza aceasta casa familiala, respectiv Manastirea de Maici Marcus.
Proiectul realizeaza o implicare activa in societate, in sens evanghelic, a reprezentantilor bisericii ortodoxe, sensul cel mai inalt al vietii crestine fiind acela de a darui dragoste si mila, de a se darui pe ei insisi semenilor nevoiasi (in cazul nostru, pentru copiii nimanui).
Maica Starete Serafima urmareste integrarea treptata a acestor copii in viata sociala, scolarizarea lor pe diferite forme de invatamant, in functie de dezideratele si aptitudinile personale ale fiecareia, sustinerea lor pana la implinirea sociala si familiala, la maturitate.
De asemenea, asociatia de binefacere este de acord sa se pastreze legatura cu familia natala, deci copiii pot fi vizitati oricand si pot fi scosi din aceasta institutie privata de ocrotire, daca familia poate la un moment dat oferi conditii decente de viata la domiciliu.
Prin Hotararea nr. 236/2002 a Comisiei pentru Protectia Copilului din cadrul Consiliului Jud. Covasna, asociatia noastra a obtinut autorizarea pentru desfasurarea de activitati in domeniul protectiei copilului, ceea ce ne-a permis a deschide casa familiala cu 16 paturi, pentru care s-au rugat cu ravna tot soborul Sfintei Manastiri Marcus.


Prin voia Domnului, primele 10 fetite sunt in grija noastra : 8 fetite cu varste in prezent intre doi si trei ani (Ana, Maria-Alexandra, Andreea, Elena, Stefania, Maria-Petruta, Nicoleta si Mihaela), iar de curand, Ana-Maria (un an) si Teodora ( 6 luni) - ele fiind acum bucuria si grija noastra de fiecare clipa!
La adresa http://community.webshots.com/user/manastirea_marcus puteti vedea albumele foto ale orfelinatului, cuprinzand imagini cu momentele marcante (primirea copiilor la Manastirea Marcus, botezul crestin, conditii de viata, evolutia in timp a copiilor).

In dorinta noastra de a face partasi oamenii la bucuriile noastre, va invitam sa ne vizitati si sa zaboviti in Casa micutelor noastre - Adapost dat de Dumnezeu, sa simtiti cu inima sentimente si trairi pe care poate nu le-ati mai gustat niciodata! Aflandu-va aici printre noi, prezenta dv. va fi o dovada ca sunteti aliatii nostri, pe nevazutul si cel mai nobil front, acela al binefacerii umane-crestinesti.
In acelasi timp, poposind aici la noi, va veti afla ca intr-un sanatoriu sufletesc, restaurator de liniste, de pace, de incredere, de mangaiere, de bucurie, asa cum au simtit foarte multi oameni care vin mereu la noi tocmai in acest scop, nobil si innobilator.

Va solicitam de asemenea spijin financiar si material de care puteţi dispune,orice ajutor fiind binevenit , nevoile micutelor fiind din ce in ce mai mari!
In cazul in care sunteti de acord a va alatura binefacatorilor care sunt alaturi de noi nu doar ocazional, cea mai buna formula de ajutor este acordarea unei sume lunare fixe, in cadrul unui contract de sponsorizare, astfel incat sa ne putem baza pe intreaga perioada a anului pe venituri din care sa acoperim nevoile permanente de hrana, imbracaminte, igiena, incalzire, instruire, plata personalului etc ale fetitelor aflate in orfelinatul nostru.

Sperand ca cererea noastra va avea ecou in inimile Dumneavoastra, va asiguram ca veti fi pomeniti in randul binefacatorilor si ctitorilor orfelinatului Sfintei Manastiri Marcus.

DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI !

Presedinta Asociatiei de Binefacere "Sfanta Iustina" Maica Stareta Serafima Comsa

Adresa si conturile noastre sunt :


ASOCIATIA DE BINEFACERE "SFANTA IUSTINA"
Cod Fiscal: 14152220 Orfelinatul Sfintei Manastiri Marcus
Loc. Marcus , jud. Covasna , tel: 0267/375.651 sau 0267/375.624
Cont BCR - Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001
BCR codul SWIFT (BIC): RNCBROBUCV0 (!ultimul caracter este cifra zero).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu